Achtergrondfoto
VeroMetal Amersfoort
VeroMetal Amersfoort

Verometal Medisch.

Medisch In groots opgezette onderzoeken werden de eigenschappen van koper ter bestrijding van bacteriën op medisch gebied getest. De resultaten tonen dat koper een uitstekend antibacterieel effect heeft. Onderzoeken door de universiteit van Southhampton wezen uit dat koper een bacteriëndodende werking van 99,9% behaalt. Er werden tests uitgevoerd met verschillende kopermengingen en met massief koper.

Momenteel worden er omvangrijke klinische onderzoeken uitgevoerd door o.a. de Selly Oak NHS kliniek in Birmingham en de Asklepios Klinik in Hamburg. Een hele ziekenhuisafdeling is uitgerust met koperen deurkrukken, deurplaten en lichtknoppen. Met geregelde tussenpozen worden van de oppervlakken met en zonder een koperen coating monsters genomen die worden geëvalueerd. De ervaring leert dat deurklinken en lichtknopjes de grootste ziekteoverdragers zijn.

 

Het doel is de uitbreiding van de gevaarlijke, antibioticaresistente MRSA bacteriën te stoppen. Maar het onderzoek richt zich ook op ook andere antibiotica resistente colibacterien.

Er wordt uitgegaan van succesvolle resultaten. Laboratoriumonderzoeken hebben al bevestigd dat 99,9 procent van de bacterien (waaronder ook de zeer gevaarlijke MRSA veroorzaker), die enkele minuten tot twee uur in contact staan met koperen oppervlakken, geelimineerd zijn. Op roestvrijstalen oppervlakten daarentegen werden tot na drie dagen nog overlevingspercentages van dezelfde bacterien gemeten. Dit betekent dat VeroMetal bijzonder geschikt is voor toepassingen op de talrijke producten van de ziekenhuisbranche, in openbare instellingen en natuurlijk ook in de privesector.

Veelzijdige toepasbaarheid

Toepasbaar op vele fronten. Of het nou in de autoindustrie is of de kunstsector, VEROMETAL is een veelzijdig toepasbaar product geworden. Zowel voor particulier als zakelijk.
Standbeeld
Donker gepollijst borstbeeld
Jaguar
Donker zwarte coating op panter sculptuur
Rabobank
Rabobank koperen gevelplaten
Harley
Coating brons Harley Davidson
VW Kever
Coating brons kever